Essenga

NL / ENPrivate projecten


Ook particulieren kunnen hun steentje bijdragen aan een duurzame samenleving en kosten besparen door gebruik te maken van hernieuwbare energie. Essenga is gespecialiseerd in het op maat uitwerken van alternatieve energiesystemen voor elektriciteit, verwarming en ventilatie. Zowel voor het ontwerp, de realisatie als het onderhoud bent u hier aan het juiste adres. Of het nu voor uw eigen woning of uw handelszaak of kantoor is.


Algemene electriciteitswerken

Essenga is gespecialiseerd in algemene elektriciteit, zowel bij nieuwbouwprojecten als bij renovaties. Dankzij een jarenlange ervaring en continue bijscholing bieden we u de meest praktische oplossingen bij het ontwerp van uw elektriciteitsschema. Ook voor de professionele plaatsing van zekeringkasten, bekabelingen voor stopcontacten en lichtpunten, en volledige elektrische installaties kan u bij ons terecht.

Domotica

Bij domotica laten we een centraal besturingssysteem alle automatische processen in huis bedienen: de verwarming inschakelen, lichten aan- of uitschakelen, elektrische rolluiken bedienen,… Dit zorgt vanzelfsprekend voor een efficiënter energieverbruik. U verspilt namelijk geen energie meer door de lichten vergeten te doven of de verwarming vergeten uit te schakelen. Wanneer u op reis gaat kan u via uw domoticasysteem ook eenvoudig uw verlichting in de woning ’s avonds regelen zodat het lijkt alsof u gewoon thuis bent. Kotrom: domotica maakt uw leven veiliger en comfortabeler!

Verwarmingssystemen

Essenga wijst u ook voor de verwarming van uw woning of watervoorziening graag op de mogelijkheden met hernieuwbare energie: een warmtepomp in combinatie met vloerverwarming, een zonneboiler of een micro-warmtekrachtkoppeling zijn slechts enkele opties. Welke energiebronnen voor uw woning het meest geschikt zijn gaan we na aan de hand van verschillende factoren zoals de oriëntering van de woning, de oppervlakte, … Wij blijven ook steeds op de hoogte van de verplichte richtlijnen en mogelijke premies bij dergelijke installaties zodat we u volledig van A tot Z kunnen adviseren.

Ventilatiesystemen

Een goed ventilatiesysteem zorgt er door een continue luchtcirculatie voor dat de vochtigheidsgraad en de temperatuur in de ruimte permanent op een aangenaam niveau worden gehouden. Mechanische ventilatiesystemen leveren u bovendien een aanzienlijke besparing op in uw energieverbruik.